Közérdekű kategória bejegyzései

Digitális témahét quiz

Oldd meg a következő feladatokat és a válaszaidat Instagram story-ra válaszolva, NAGY betűvel és szóköz nélkül küldd el nekünk.  1. Mit jelent a prompt (informatika) kifejezés? A) Egy szöveg, amelyet egy gépi tanulás vagy mesterséges intelligencia modellnek adnak meg, hogy választ … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Digitális témahét quiz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyümölcsös a Franka pályán

Néhány héttel ezelőtt a Franka pályán található gyümölcsfákról beszélgettünk Deissinger Ákos tanár úrral. Az ott található gyümölcsösbe négy évvel ezelőtt kerültek a fiatal facsemeték a tápiószelei génbankból. Két évvel ezelőtt a ferences ösztöndíjprogram keretein belül megvalósult egy faiskola is. Mindennek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Címke: , | Gyümölcsös a Franka pályán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imaest a békéért a Szent István bazilikában

 2024. február 24-én (szombaton) az orosz-ukrán háború kitörésének második évfordulóján a magyarországi szerzetesrendek együtt imádkoztak a békéért. Ennek az alkalomnak a része volt egy szentmise, amit Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrált, a frankás diákok pedig ministráltak, ill. adták a kórust. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hitélet, Közérdekű | Címke: , | Imaest a békéért a Szent István bazilikában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Franka Farsang

Szentek, mint hősök Az idei tanévben megrendezésre került iskolánkban egy olyan farsangi esemény, melynek témája: ,,Szentek, mint hősök”. Ennek időpontja 2024.02.10 -e volt. (A képen a farsangi rendezvény plakátja látható.) A jelmezek tükrözték diákjaink igencsak kreatív fantáziáját, találkozhattunk például Szent … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Címke: , , , | Franka Farsang bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szalagavató

Az idei szalagavató 2024. január 20-án került megrendezésre. Az esemény egy Szentmisével kezdődött, melyet Varga Kapisztrán atya celebrált.  Ezután az ünnepség intézményünk  iskolaépületben folytatódott, ahol elhangzott egy szavalat (Kaszper Sebestyén 12/A), utána pedig az évfolyam műsorai kerültek bemutatásra, mely magában … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Címke: , | Szalagavató bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Karácsonyi ünnepség

Karácsonyi ünnepség a Frankában A 2023-as karácsonyi műsort a 8. osztályosok adták elő,melyet  Radványi Atanáz testvér tanított be a diákoknak. Az előadásuk célja Szent Ferenc grecciói karácsonyának bemutatása. Szemléltetve Ferenc nehézségeit,megpróbáltatásait és végül az első betlehem megépítésének sikerét. A színdarab … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Karácsonyi ünnepség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Assisi Szent Ferenc karácsonya Greccióban pályázat és vetélkedő – 2023

Iskolánk 2023 szeptemberében országos pályázatot, illetve tanulmányi versenyt hirdetett „Assisi Szent Ferenc karácsonya Greccióban” címmel annak emlékére, hogy 800 éve erősítette meg III. Honorius pápa a ferences regulát, és 800 éve állított Szent Ferenc Greccióban élő betlehemet. Pályázni az alábbi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | Assisi Szent Ferenc karácsonya Greccióban pályázat és vetélkedő – 2023 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A ferences regula elfogadásának 800. évfordulója

A ferences regula 800. évfordulójának megünneplése. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hitélet, Közérdekű | Címke: , , | A ferences regula elfogadásának 800. évfordulója bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

1956-os megemlékezés a Frankában

Az iskola ‘56-os eseményekről egy előadással emlékezett meg. Emellett, a Frankában már hagyománynak számító 56 kilométeres éjszakai túra (Franka56) is megrendezésre került, melyet ez évben is megannyi tanuló sikeresen teljesített.   Október 23-án a franka-pályán akadályverseny zajlott szabadságukért küzdő forradalmárok emlékére. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | 1956-os megemlékezés a Frankában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

After Assisi találkozó

After Assisi találkozó
Október 8-án megrendezésre került egy olyan összejövetel, ahol a ferences iskolák végzősei az Assisiben elöltött zarándoklataik után találkozhattak egymással. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Közérdekű | After Assisi találkozó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva