A 10. évfolyam lelkigyakorlata Pilisszentléleken

Kapisztrán atya tartotta az idei őszi lelkigyakorlatunkat, amelynek fő témája az imádság volt, az Istennel való kapcsolatba lépés lehetőségei. Elsőként a pilisszentléleki templom megismerésével kezdtünk, áttekintve Kákonyi Asztrik ferences testvér festményeit, majd mélyebben foglalkoztunk saját imádkozási szokásainkkal, amelyeket egymással is megosztottuk. 

Később a természetben végzett imádsággal foglalkoztunk. Mindenki eltöltött egy-egy félórát egyedül a közeli erdőben vagy éppen a napsütötte mezőn, utána újra összegyűltünk és megbeszéltük tapasztalatainkat. A közös beszélgetés mindegyik imádság végeztével elengedhetetlen volt.

 A következő imaforma a szentségimádásra koncentrált. A feladat kinek nehéz, kinek igen egyszerű volt: ugyancsak csendben imádkozni legalább fél órát az Eucharisztia előtt. Végül a Szentírás egy rövid részletével való elmélkedés következett. A lelkigyakorlat zárásaként mindenki a neki legmegfelelőbb imádkozási lehetőséget gyakorolhatta, törekedve ezzel lelki élete fejlődésére.

A lelkigyakorlatról további képek Instagramon megtekinthetők

Kategória: Hitélet | A közvetlen link.